PERHATIAN!!!

Kami akan mula menjual belut pada 31.5.08 pada harga rm16 sekilo.kepada sesiapa yang berminat untuk mendapatkan bekalan, bolelah hubungi nombor2 bertuah dibawah..TQ :-)

Contact Number

Untuk keterangan lanjut pasal lintah, kursus, tawar harga, tanya bekalan, bolelah contact nombor-nombor di bawah.

012 5040 300 - Ijat
013 266 8660 - Ijat
012 229 5141 - Fairuz
013 328 1834 - Fairuz
aush_se7en@yahoo.com

Monday, April 7, 2008

Boikot Barangan Belanda


Berikut disenaraikan barangan Belanda yang berada di pasaran Malaysia, yang harus kita boikot. Walaupun, aku percaya, sudah banyak kali korang membaca senarai yang panjang ini, namun adakah korang telah memulakan langkah untuk mengelak daripada membeli barangan-barangan ini? Apakah terlalu berat untuk memulaukan barangan-barangan ini? Aku rasa, untuk setiap item yang disenaraikan di bawah, ada item alternatif yang boleh kita beli. Mungkin ramai yang merasakan 'Ala, setakat aku sorang tak beli barang ni, bukannya jadi pun boikot ni. Ramai je yang aku tengok duk beli lagi'.. Attitude seperti ini haruslah kita jauhi. Jangan ikut-ikut orang, stand up for what u believe. Mulakan dengan diri sendiri. Maka marilah beramai-ramai kita boikot barangan dari Belanda ni - tak rugi pun kita tak beli. Banyak lagi barangan keluaran negara lain, terutamanya Malaysia yang boleh kita beli dan pakai. Kita harus menunjukkan kesatupaduan, jangan kita dipandang rendah dan hina oleh orang lain. Jika mereka boleh menghina kita sedemikian rupa, maka kita juga berkeupayaan untuk membalasnya. Berdiam diri adalah cara yang baik namun bukan dalam perkara sebegini. Mereka telah melampaui batas dan kita harus menunjukkan akibat daripada perbuatan mereka ini, supaya di masa akan datang, kita lebih dihormati dan disegani. Kepada yang belum mula, masih belum terlambat..better late then never - alasan aku bila lambat datnag kelas. Kepada yang dah mula, tahniah dan teruskan...

Dutch Lady - Susu
Ferrero Roche - Coklat
Wall’s - Ais Krim
Ing -Insurans
Planta -Magerin
Lady’s Choice -Magerin
Lipton -Teh
Shell -Minyak
Knorr -Perisa Makanan
Dove -Mandian
Sunlight -Magerin/Pencuci Pinggan
Radiant -Deodoran
Rexona -Deodoran
Ponds -Produk Kecantikan
Kieldsens -Coklat
Slimfast -Produk Pelangsing
Lego -Kismis
Philips -Barangan Elektrik
Duyvis -Makanan Ringan
Gouda -Keju
Robin -Pencuci Lantai/Pakaian
Ariel -Pencuci Lantai/Pakaian
Omo -Pencuci Lantai/Pakaian
Labello -Lip Balm
Pickwick -Teh
Venz -Mentega Coklat
Kinder Bueno -Coklat
Unilever -Syarikat
Dumex -Susu Tepung
Nutricia -Susu Bayi
Sunsilk -Shampoo
Fair & Lovely -Produk Kecantikan
Lux -Mandian
Vaseline -Lip Balm
Cif -Pencuci Lantai
Surf -Pencuci Kain
Wishbone -Pencuci Kain
Doriana - Keju Krim
Bertolli -Minyak Masak
Clear -Shampoo
Breeze -Pencuci Kain
Sun -Pencuci KainSumber : PPIMp/s: Harap maklum, Durian Belanda dan Ayam Belanda tidak termasuk dalam kategori barangan keluaran Belanda..hahaha.

No comments:

Related Posts with Thumbnails